Schijndel

WWW.Schijndelse.NL


Links naar sites die u wellicht interessant vindt.

De gezamenlijke website van het Rijksarchief in Noord-Brabant en het Streekarchief Land van Heusden en Altena, het streekarchief Langs Aa en Dommel en het Streekarchief Brabant-Noordoost Brabant vindt u bij het  Historisch Informatie Centrum 

Henk Beijers Archiefcollectie  bevat veel informatie over Schijndel, genealogie, historisch onderzoek, publicaties en toponiemen of perceelsnamen in het oostelijk deel van Brabant en zelfs een index van het Schijndels Weekblad van 1946-1996. Een erg nuttige site voor iemand die wat wil weten over Schijndels verleden maar niet weet waar hij moet zoeken.

De  Universiteit van Tilburg  heeft een grote bibliotheek met veel informatie over brabant onder gebracht in de Brabant-Collectie

Noord-Brabant kent talloze particulieren en organisaties die historische fotocollecties beheren. In totaal gaat het om enkele miljoenen foto's, cultuurhistorisch erfgoed dat op unieke wijze het verleden van Noord-Brabant in beeld brengt. De Film en Fotobank Noord-Brabant bood cultuurhistorische organisaties in Noord-Brabant een modern en efficiŽnt instrument om hun verzameling historische foto's te beheren en toegankelijk te maken maar is in 2017 gestopt. Het materiaal van de deelnemende instellingen is inmiddels te raadplegen via   Thuis in Brabant  . De Heemkundekring Schijndel heeft op deze site ook informatie geplaatst.

De site  Schijndel Toen en Nu  van Leo van Schijndel bevat veel nog niet eerder gepubliceerde foto's naast al eerder gepubliceerde foto's (" Schijndel in oude ansichten" 1971, "Kent u ze nog .... de Schijndelse"" 1974, " Schijndel Toen en Nu" 1995). Vooral het gebruik van plattegronden maakt het duidelijk waar al die oude panden stonden.

De site van TV Schijndel bevat o.a. oude foto's in de rubriek " Fotoboek" en video materiaal in de rubriek " Beeldarchief", o.a. een gesprek met de Schijndelse Marinus Cromsigt die hoepelmaker was, net als de voorouders van de makers van de site WWW.Schijndelse.NL. zie   link naar gesprek met Marinus Cromsigt  .

Reageren